viiniblogi.fi

Puolueettomia viiniarvosteluja

Viiniä Las Vegasissa

Monille saattaa tulla yllätyksenä, että Nevadassakin tuotetaan nykyään viiniä. Osavaltio tunnetaan paremmin sen syntisestä kaupungista, jota Las Vegasiksikin kutsutaan. Viinin tuottaminen on alkanut Nevadassa vasta 1990, joten homma on vielä lasten kengissä, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö hyvää viiniä sieltä jo maailmalle lähtisi. Tämän hetkisten tietojen mukaan viiniä ei kuitenkaan Nevadasta ihan hirveitä määriä tule, sillä viinitiloja on vain noin 16 hehtaarin alueen verran, joten tuotanto määrät eivät ole kovin suuria. Jos siit eksyt Las Vegasiin lomamatkalle, istahda ruletti pöytään, ja pyydä tarjoilijalta lasi paikallista viiniä kaveriksi. Tulet varmasti yllättymään positiivisesti. Rypäleiden kannalta tarjonta ei ole kovin laaja, punaiset ovat lähinnä Cabernet Savignonia, Syrah, Tempranillo tai Merlota, valkoisista löytyy monesti Chardonnay, sekä Riesling.

Viiniköynnösten kasvuolosuhteet eivät ole kovinkaan herkulliset kuivuuden vuoksi, joten maaperässä ei mineraaleja ihan kauheita määriä ole. Tämä rajoittaa hieman valikoimaa, sillä monet rypäleet tarvitsevat todella rikkaan maaperän, jotta niistä saa kaiken irti. Euroopassa on opittu tykkäämään jo monista Kalifornialaisista valkoviineistä, joten Nevadasta tulevat voivat hyvinkin olla seuraavana listalla. Ne ovat suhteellisen kevyitä juuri kasvuolosuhteiden vuoksi, ja sopivat siksi erinomaisesti kylmänä nautittaviksi lämpöisinä kesäpäivinä.

Viinimatka USA:han

Monet reissaavat pitkin Eurooppaa viinimatkoillaan. Ranska, Saksa, Espanja, ja Italia ovat totta kai suosikkeja näille. Nykyään uuden maailman viinit ottavat koko ajan vahvempaa jalansijaa, ja matkoja näihin paikkoihin voidaan suositella kyllä vahvasti. Matkat ovat totta kai pidempiä, joten suunnitteluun kannattaa käyttää kunnolla aikaa. USA on viinimaana noussut mukavasti maailmankartalle, ja kuten yllä mainittiin niin Kalifornia on erinomainen kohde jos haluaa nauttia hyvistä viineistä, ja samalla nähdä mitä rapakon takana tapahtuu. Ilmaisia nämä reissut eivät ole, mutta lomaan kannattaa sijoittaa, sillä niitä muistoja ja kokemuksia ei kukaan vie pois, ja elämästä pitää nauttia. Mikäli haluat lähteä matkaan, mutta riittäviä määriä rahaa ei ole säästössä nappaa itsellesi vaikka kätevä lomalaina, ja lähde nauttimaan siitä mitä maailma tarjoaa!

10 Sep 2018